Blogg juni 2006

2006-06-29 Nu finns ericsoniubbhult även på moderaternas hemsida!

Från och med idag finns en länk till min blogg även på moderaternas officiella hemsida, moderat.se. Min blogg är i fint sällskap tillsammans med tex Carl Bildt, Beatrice Ask, partisekreteraren Sven Otto Littorin, MUF-ordföranden Johan Forssell, journalisten och nyblivna moderata politikern Maria Borelius och många andra. Gör gärna ett besök på denna länk. På bloggsidan finns idag totalt 56 st bloggande moderater, kända och okända från hela landet!


2006-06-29 Socialdemokraterna bryter ännu ett vallöfte

I valrörelsen 2002 lovade Göran Persson att antalet sjukskrivna skulle halveras, utan att antalet förtidspensionerade skulle öka. Men nu visar det sig att även om sjukskrivningarna minskat en del så har detta skett genom att förtidspensioneringarna ökat dramatiskt!

Idag är 555.000 svenska förtidspensionerade (eller uppbär sjuk- eller aktivitetsersättning som det heter idag). Det är 84.000 fler än i juni 2002. Utanförskapet (arbetslöshet, sjukskrivningar och förtidspensioner) kostar nu Sverige en halv miljard. Om dagen!!

En förtidspensionerad får oftast betydligt sämre inkomst än sjukpenningen, och även sämre ersättning än vad moderaterna föreslår i sjukpenning. Det kan ju vara bra att känna till när regeringen låtsas att de vill ge högre bidrag än moderaterna till de sjukskrivna. Om man flyttar de sjukskrivna till förtidspension i stället så hjälper det ju inte att man har en högre sjukpenningsnivå.

Just nu är Sverige mitt inne i en ordentlig Europeisk högkonjunktur. Storföretagen går bra, och den svenska exporten och vinster på fastigheter och värdepapper ger stora extra skatteinkomster som gör att det går att dra runt dessa höga kostnader. Men vad händer i nästa lågkonjunktur? När skatteinkomsterna minskar samtidigt som arbetslösheten ökar? Hur skall Sverige klara av en sådan situation om vi har 1,5 miljon människor som helt eller delvis står utanför arbetsmarknaden redan idag?

De politiker som inte vågar prata om detta tar inte sitt ansvar för Sveriges framtid och för våra barns välfärd!


2006-06-29 Hela 33% av s-väljarna tycker som jag!

Enligt en stor opinionsundersökning vill hela 33% av s-väljarna att Göran Persson skall sluta! På den punkten är vi verkligen överens.

Nu återstår bara att på ett sakligt och sansat sätt förklara för dessa s-väljare att Fredrik Reinfeldt skulle vara ett bättre val som statsminister. Om vi bara kan övertyga en tiondel av alla besvikna s-väljare om att det finns ett bättre alternativ så vinner vi valet med god marginal. Och vi har väldigt många sakliga argument, så det borde inte vara omöjligt!

Rött kort för Göran Persson och hela hans regering är målet. Och utvisning i minst 4 år.


2006-06-27 ericsoniubbhult.se nu även på Aftonbladets bloggportal!

Från och med idag hittar man min hemsida och blogg även på Aftonbladets bloggportal! Bloggportalen hittar du på denna länk! Klicka på "politik och samhälle", sök vidare på "politiker", "moderaterna" eller "valet 2006" så hittar du mig tillsammans med ett stort antal andra politiska bloggare över hela landet! Via bloggportalen kan du också sätta betyg på min blogg.


2006-06-27 Högst skatt ger inte bäst vård!

I går presenterades "Euro Health Consumer Index" på en konferens i Bryssel. Detta betygssätter hälso- och sjukvården i EU-länderna utifrån faktorer som behandlingsresultat, tillgänglighet med mera. I år kom Frankrike på första plats, följt av Holland, Tyskland - och på fjärde plats Sverige. Att Sverige har Europas högsta skatter ger oss alltså tyvärr inte Europas bästa vård...

Faktorer som drog ner det svenska resultatet var dålig tillgänglighet och bristande patientfokus. Hade det däremot bara handlat om vårdresultat hade Sverige vunnit! Kompetens och kvalitet i svensk sjukvård har byggts upp under lång tid och till stor kostnad. Men detta saboteras av den dåliga tillgängligheten, som i sin tur beror på politiska beslut.

Om Sverige hade haft samma tillgänglighet som till exempel Ungern hade vi legat på första plats. Om man anpassar siffrorna efter köpkraft och kostnadsläge visar det sig att länder som Slovenien, Estland, Ungern och Polen får mer sjukvård för varje satsad peng än Sverige.

Lokalt ser vi samma sak i Marks kommun. Indragen distriktssköterska i Björketorp, hot om nedläggning av vårdcentralen i Fritsla och kanske även Horred, neddragningar på Skene lasarett. Allt beror på att den styrande ledningen av Västra Götalandsregionen (s med beklagligt stöd av c och fp) inte gör rätt prioriteringar. Neddragningarna sker trots den stora skattehöjningen som vi drabbades av får några år sedan.

Vården håller god kvalitet - men det hjälper ju inte den som inte får ta del av den!


2006-06-26 Hemma igen!

Efter två veckors härlig båtluffning i Grekland med familjen är jag nu hemma igen. Turen gick via Rhodos till öarna Kalymnos, Telendo, Symi och Tilos och sedan tillbaka till Rhodos. Tidvis över 40 grader varmt och dessutom ett hett program att både hinna sola, bada och se på fotboll på kvällarna.... På fotot ser du stranden i Masouri, en mysig liten ort på västra sidan av Kalymnos, mittemot den lilla ön Telendo.

Som tur var finns det numera internetcaféer på alla grekiska öar, och för en rimlig peng kan man till och med uppdatera sin hemsida på semestern.....

Att resa ger intryck. Inte minst börjar man lätt att ifrågasätta det svenska övernitiska samhället där politikerna förbjuder och reglerar allt mer. Grekerna klarar sig utan detta och lever ändå ett allt bättre liv!

Men nu är det alltså slutsemestrat, nu börjar allvaret - valrörelsen blir spännande. Jag kommer att ge precis allt i kampen för en regering som tar Sveriges problem på allvar. Dagens regering skall ha rött kort, och utvisas i minst fyra år!


2006-06-26 Opinionen svänger igen - fördel för Alliansen!

Under våren har opinionen svängt fram och tillbaka i olika undersökningar. Först hade Alliansen ett försprång, sedan jämnades detta ut och den senaste månaden har regeringspartierna i stället haft ledningen i vissa opinionsmätningar.

Men i veckan kom så resultatet i den största och viktigaste mätningen, SCB:s stora majmätning, och där är Alliansen åter i ledningen. Moderaterna ökar också något. I genomsnitt ligger moderaterna stabilt mellan 25% och 30% i de flesta mätningar som görs.

En inte alltför vild gissning är väl att Alliansens historiska överenskommelse att inte stänga fler kärnkraftverk och tillåta att man ökar effekten i de verk som finns kvar har påverkat väljarna - det är ju första gången på flera decennier som väljarna har chansen att välja en regering som är överens om en ansvarsfull energipolitik som tryggar företagandet och jobben! Jag skulle inte bli förvånad om just denna fråga kan bli det som avgör hela valet. Väljarna är trötta på den kapitalförstöring, de ökade energipriser och den försämrade miljö som blivit resultatet av tidigare beslut om nedläggning av kärnkraftverket Barsebäck, och hoten om fortsatt nedläggning kommande år av fler kärnkraftverk.

Heder åt Centerpartiet som ställt upp på detta! Personligen hade jag visserligen kunnat tänka mig att man också återstartade Barsebäck, men jag tycker ändå att den överenskommelse som nu gjorts känns rimlig och bra för Sverige. Vi vet också att en övervägande majoritet av svenska foklket säger nej till att stänga fler kärnkraftverk - Alliansens politik går även i denna fråga i takt med väljarna!


2006-06-24 Rekordhög ungdomsarbetslöshet!

I Borås Tidning bemöttte jag nyligen en artikel av Hans Olsson, riksdagskandidat (s). Han jämför i en tidigare insändare utvecklingen av ungdoms- arbetslösheten i Västsverige sedan 1995, och visar då att den är lägre idag. Snacka om att använda statistik så den passar egna syften!

Olsson kunde i stället ha berättat att arbetslösheten bland 18-24-åringar i Västra Götaland ökat varje år sedan år 2000! Eller att den inte varit så hög som den är idag sedan 1997! Detta trots en stark högkonjunktur! Läs hela artikeln här.


2006-06-20 Strålande överenskommelse!

"Maud Olofsson, Lars Leijonborg, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund har gjort det deras företrädare misslyckats med, hittat en gemensam borgerlig energipolitik. Äntligen vet den som röstar borgerligt i höst vilken politik som gäller. Äntligen slipper väljarna oroa sig för att kärnkraften på nytt ska hota att söndra en borgerlig regering." Detta kunde man häromdagen läsa på Bt:s ledarsida.

Och visst är det så, nu vet väljarna att en borgerlig regering ger trygg energi till företag och hushåll! Men vad har dagens regering att erbjuda? Vilket inflytande får (v) och (mp) om Alliansen inte vinner valet?

Fler än jag som oroar sig?


2006-06-15 Sossarna gör din solsemester dyrare!

I Borås Tidning idag kommenterar jag det senaste dumma beslutet av regeringen och stödpartierna (v) och (mp). Det gäller beslutet att höja skatten på flygresor från Sverige, som innebär att en lågavlönad LO-familj med tre barn som tex åker på en charterresa till Egypten får betala 1.000;- mer för sin resa!

Undantag görs dock för flygavgångar från Övre Norrland! Återigen ordnar miljöpartiets språkrör Peter Eriksson favörer åt sina egna hemtrakter, samtidigt som resten av landet får vara med och betala.

Flygskatten riskerar att medföra att flygavgångarna från svenska flygplatser flyttar till Danmark eller Norge i stället, eftersom de inte har samma skatt. Detta hotar i sin tur svenska jobb! Moderaterna sade självklart nej till detta förslag.

De tre regeringspartierna kallar detta "grön skatteväxling". Jag kallar det "grön skattehöjning", eftersom växellådan verkar ha gått sönder! I regeringspartiernas skatteväxellåda finns bara ett läge -full fart framåt. Mot höjda skatter i högsta fart!


2006-06-14 Fullt krig i Mark om valfrihet i barnomsorgen

Visst hade vi räknat med att (s) skulle gå i taket av majoritetens beslut att Mark som första kommun utanför Stockholm skall följa Nacka, Sollentuna och Tyresö i spåren och införa möjlighet att få ersättning (lön) för att ta hand om sina egna barn mellan 1-3 år. Men att oppositionsrådet Pelle Pellby (s) skulle ta till sådana överord och påstå att förslaget äventyrar både kommunens ekonomi och övriga barnomsorgsverksamhet hade vi nog inte trott ändå.

Det är ingen gräns för allt elände som skulle uppstå om vårt förslag blir verklighet. Frågan är om det inte till och med skulle påverka vädret? Valfrihet är fult för (s) och (v). Dessa partier avskyr när människor får bestämma själva! Alla skall in i fållan och lyda socialdemokraterna.

Läs våra moderata artiklar i Markbladet denna vecka! I en debattartikel ger jag oppositionsledaren Pelle Pellby (s) svar på tal och visar markborna vilket ekonomiskt falskspel som socialdemokraterna i Mark bedriver. I en annan artikel
redovisar vi moderater svaren på den enkät vi gjorde bland 100 Markbor på vår familjedag. Enkäten visar att vi går i takt med markbornas önskemål!


2006-06-10 Sommar, semester och fotboll.....

Från och med nu och några veckor framåt kommer mina inlägg på bloggen att bli färre än vanligt. Orsaken är dels att det brukar vara ganska lugnt i det politiska livet fram till Almedalsveckan på Gotland den 2-8 juli. Sedan behöver även en engagerad politiker ta lite semester med familjen. Samtidigt pågår ju också en viss fotbollsturnering de kommande veckorna.......det skall bli kul att följa Anders Svensson och alla de andra!

I början av juli börjar valrörelsen på allvar, och det lär bli mycket aktivitet på min hemsida. Räkna också med ett antal inlägg från mig på debattsidorna i alla media i Sjuhärad under hela sommaren!

Jag vill också passa på att önska alla mina besökare på hemsidan (snart 7.000 träffar!) en riktigt trevlig sommar! Även om vädret blir bra hoppas jag ni letar er in på ericsoniubbhult ibland också!2006-06-09 Lägg ned diskrimineringsombudsmannen!

I dag har jag varit med på den traditionella och högtidliga avslutningen i Sätila Kyrka, vackert belägen med utsikt över sjön Lygnern. Kyrkan är den enda lokal som rymmer så många människor, och den erbjuder en fantastisk akustik för musik. Alla årskurser framförde egna sånger, prästen höll ett kort tal om hur mycket vi alla behöver varandra, och med fokus på frågan om mobbning. Självklart sjöngs också Den blomstertid nu kommer - precis som det skall vara.

Och vad läser jag senare på dagen på TextTV? Jo att DO (diskrimineringsombudsmannen) avråder från avslutning i kyrkan och vill förbjuda Den blomstertid nu kommer. Detta för att elever som inte är troende skall slippa må dåligt!

Allvarligt talat, vilket oerhört korkat uttalande från en svensk myndighet! Hur många mår dåligt av att höra en psalm framföras? Hur många mår dåligt av att en gång om året besöka en kyrka? Bör inte detta ingå i ungdomarnas allmänbildning, oavsett om föräldrarna är troende eller inte, eller om de tillhör ett annat samfund? Det är faktiskt en del av den svenska kulturen. Detta anser även Skolverket, som inte håller med DO.

Om jag bodde i ett land med annan religion skulle jag av egen fri vilja besöka det landets kyrkor för att lära mig mer om deras samhälle. Jag skulle också gärna vilja att mina barn fick vara med om detta. Jag har aldrig hört en invandrare i Sverige beklaga sig för att barnen har avslutning i kyrkan! Däremot har jag hört svenskar som är medlemmar i andra extrema kristna samfund som vägrar vara med. Jag har också hört personer från SSU och Ung Vänster som slåss mot allt som har med religion att göra, och därför vill stoppa avslutning i kyrkan av politiska skäl.

Skall verkligen dessa fanatiker, numera stödda av diskrimineringsombudsmannen få förstöra för alla andra? De flesta kopplar detta till att invandrare skulle kämpa för att slippa besöka svenska kyrkan - men så är det inte! De flesta muslimer, judar, buddister, hinuer och katoliker har inga problem med att besöka en kristen protestantisk kyrka! De svenskar på vänsterkanten och i extrema grupper som antyder detta skapar bara en otäck grogrund för främlingsfientlighet och rasism!

En positiv sak är att jag nu som riksdagskandidat kan peka på ytterligare en myndighet som skulle kunna avskaffas. Har DO inget viktigare att syssla med behövs myndigheten inte.


2006-06-08 Nyheter om flygvägarna över Ubbhult!

Ingsjöarnas Bullegrupp har vunnit sin första lilla delseger, i och med att Luftfartsverket i ett pressmeddelande igår meddelade att man inte vill ändra tillbaka flygvägarna till det läge som gällde före 1998. Slutligt beslut fattas av miljödomstolen.

Men vi slår oss inte till ro med detta - de framtida flygvägarna som skall börja gälla om 3-4 år är fortfarande inte beslutade. Vi kommer att fortsätta att bevaka frågan! Följ den senaste utvecklingen här!


2006-06-07 Moderaterna största parti bland de unga väljarna!

Idag offentliggörs resultatet av Ungt val - Aftonbladet och Lunarstorms val på Internet där över 100.000 ungdomar har röstat - och moderaterna blir största parti! Jämfört med Ungt Val 2002 har socialdemokraterna tappar rejält med stöd. Då fick partiet nästan 30 procent, idag drygt 20 procent. Moderaterna fick i år 21,7%.

I de sex Sjuhäradskommunerna lyckades moderaterna ännu bättre! Det genomsnittliga stödet var 22,5%, medan (s) endast fick 17,8% i genomsnitt.

Det här visar att vänstervågen bland unga har brutits och att vi har nått fram med förnyelsen av moderaterna. Detta är tredje undersökningen som på kort tid bekräftar samma sak. Vi blev också största parti i en undersökning som gjorts i miljonprogramsområdena av United Minds och Gringo samt en Temoundersökning som gjorts bland förstagångsväljarna.

I övrigt är opinionsläget i de stora mätningarna för hela väljarkåren helt jämnt, eller med en knapp övervikt för dagens regeringspartier. Det blir en tuff kamp fram till valdagen. Vi måste visa tydligt för alla, både unga och äldre, vad Moderaterna och Alliansen erbjuder för alternativ!

Moderaterna har nu ökat igen i flera opinionsmätningar och verkar ligga stabilt mellan 25 och 30%. Det starka stödet bland de unga bådar också gott - förstagångsväljarna är ovanligt många i år, och kan avgöra valet. Dessutom har vi den i särklass mest populäre partiledaren. Skall Alliansen vinna valet krävs det att moderaterna gör ett riktigt riktigt bra val! Vill du hjälpa oss med en liten arbetsinsats i valrörelsen? Hör då av dig till mig så skall jag se till att du blir kontaktad av någon moderat i din närhet!


2006-06-07 Moderaternas familjedag lockade fler än förstamajtågen

Moderaternas traditionella familjedag i Kinna på nationaldagen lockade uppåt 400 personer, vilket är fler än förra året. Som jämförelse kan jag nämna att socialdemokraterna lockade ett par hundra på första maj i Skene....

Familjedagen var kul och vädret strålande! Huvudavsikten var att ordna lite kul för familjerna, och politiken stod i bakgrunden denna dag. Men vi fick ändå in 100 enkäter om hur Markborna ser på majoritetens förslag till utökad valfrihet i barnomsorgen enligt "Nackamodellen". Resultatet kommer att presenteras i Markbladet nästa vecka, men jag kan redan nu säga att vi blev en smula överraskade!

Nästa år är vi tillbaka med en ny familjedag!


2006-06-06 Välkommen till moderaternas traditionella familjedag i Kinna!

I dag på nationaldagen (kl 11-14) ordnar moderaterna i Mark sin traditionella familjedag i Stationsparken i Kinna (bakom kommunhuset). Förra året blev det succé, och i år bjuder vi dessutom på levande musik. Det blir gratis aktiviteter för barnen och vi bjuder på fika. Vi kommer också att ha en liten enkätundersökning om vad barnfamiljerna i Mark tycker om majoritetens planer på att införa nya alternativ i barnomsorgen (där man kan få ersättning från kommunen för att ta hand om sina egna barn mellan 1 och 3 års ålder). Välkommen!


2006-06-05 "S-märkta kommissarier styr forskningen"

Att regeringen styr den svenska forskningen med järnhand och fördelar forskningsanslag efter vad som är politiskt korrekt forskning är välkänt. Likaså att vi till och med har en lag som förbjuder forskning om kärnenergi. Men att det var så illa som professor Bo Rothstein skriver idag på DN Debatt var det nog få som trodde! Det finns allt fler goda skäl att sätta Göran Perssons maktfullkomliga regering på avbytarbänken!


2006-06-04 Moderaterna störst bland förstagångsväljarna!

En stor temomätning av sympatierna bland förstagångsväljarna visar att moderaterna nu är största parti för dem mellan 18-21 år, och betydligt större än socialdemokraterna. Valen 1998 och 2002 visade på en vänstervind bland unga väljare, men forskare vid Göteborgs Universitet talar nu om ett trendbrott och att vänstervågen bland unga bytts mot en högervåg.

För egen del tycker jag att resultatet av undersökningen verkar rimligt. Vi ser tydligt hur alltfler söker sig till MUF, och att alltfler unga vill vara med och få politiska uppdrag, både i Mark och resten av Sjuhärad. Inte minst blad tjejerna är intresset stort, i Mark är tex de flesta MUF-arna tjejer. Vi gör allt för att våra unga medlemmar skall känna sig hemma i moderaterna!


2006-06-04 Grattis Montenegro!

Montenegros parlament har nu beslutat att följa folkomröstningen och utropa en egen självständig stat. Montenegro var ett eget land från 1828 fram till efter första världskriget då man tvingades in i Jugoslavien.

Montenegro kommer säkert att klara sig bra som eget land igen. Inte minst finns god framtid för turism, det såg jag själv när jag var där på folkomröstningsdagen för två veckor sedan. Så här i efterhand visar det sig att dagen för mitt besök i Montenegro var en historisk dag. Nu upphör den sista resten av det gamla kommunistlandet Jugoslavien, och jag hoppas att både Serbien och Montenegro kan utvecklas var för sig som fria demokratier med ökande levnadsstandard.


2006-06-03 Inga långtidsarbetslösa ungdomar i Mark

I media har det stått mycket den senaste tiden om hur ungdomsarbetslösheten ökar i Sverige, och att andelen långtidsarbetslösa blir större, både bland ungdomar och andra.

Extra trevligt då att få beskedet att det idag inte finns en enda ungdom i Marks kommun har gått arbetslös längre än 100 dagar! Tack vare ett gott samarbete mellan arbetsförmedling, företag och kommun har man lyckats ordna praktikplatser till många, och resten har arbetsförmedlingen ordnat andra insatser för. Många av de som fått praktik har sedan också fått fortsatt arbete.

Detta måste vara något av det viktigaste samhället kan göra - se till att arbetslösa ungdomar får meningsfulla praktikjobb eller liknande, som leder till riktiga jobb och egen försörjning!


2006-06-03 Alltför gott om narkotika i Sjuhärad

Polisen har nu avslutat sin knarkrazzia i Sjuhärad, som pågått i sju veckor. I alla kommuner har polisen arbetat aktivt mot narkatikahandel och narkotikabruk. 144 personer har omhändertagits misstänkta för narkotikabrott. 56 st i Bollebygd-Borås, 50 i Svenljunga-Mark och 38 i Tranemo-Ulricehamn. Kommunernas socialtjänster har varit engagerade i razziorna för att ta hand om misstänkta ungdomar, för stöd och frivillig behandling. Hälften av de omhändertagna var under 25 år, både langare och köpare. De yngsta som polisen omhändertog var en 15-åring och en 16-åring från Mark.

Polisens talesman anser att ungdomarna i Mark är bland de mest drogliberala i Sjuhärad. Så visst känns det som att alla de åtgärder som Marks kommun beslutat om de senaste åren för stöd och förebyggande arbete bland ungdomar i riskzonen verkligen behövs! Sedan kommer det nog att ta några år innan man ser något tydligt resultat.

Det vi ser nu är resultatet av en enorm slapphet från politikerna och samhället för 5-10 år sedan. Jag hoppas verkligen att ingen skall säga detsamma om 10 år!

En annan reflektion är att polisen måste få tillräckliga resurser för att göra insatser mot den lokala narkotikahandeln oftare, och också få resurser på riksnivå för att på allvar störa den organiserade droghandeln i Sverige.


2006-06-02 Minister sviker elever på Marks Gymnasieskola

Skolminister Ibrahim Baylan hade tackat ja till en debatt på Marks Gymnasieskola den 31/5. Eleverna på Samhällsprogrammets åk 2, som är ansvariga för gymnasieskolans valaktiviteter, hade utsett Per-Olof Hermansson, ordförande för (kd) i Mark som motdebattör i denna debatt. Bland annat för att skapa en spännande debatt kring religiösa friskolor, valfrihet i barnomsorgen och annat.

Tyvärr lämnade skolministern återbud "på grund av dubbelbokning". Sedan var beskedet i stället "att han hade så mycket att göra". Läs artikeln i dagens Bt och bedöm själv skolministerns trovärdighet!

Nej, saken är den att socialdemokraterna bara vill debattera mot dem som de själva valt ut.....

Om jag inte minns fel hade vi precis likadana inslag i valrörelsen 2002, när också socialdemokratiska politiker gjorde sig omöjliga på skolan genom sitt arroganta upppträdande och krav på att själva få styra vem de skulle debattera mot.

Lite respekt för de elever som lägger ned ett jättejobb på allt arbete runt valet är det minsta man kunde begära! Inte minst från landets skolminister. Till eleverna kan jag bara säga - stå på er!


2006-06-01 Stolpskott till fackombudsmän ett hot mot kollektivavtalen!

På nyheterna i kväll berättade man återigen om hur en ombudsman från Byggnads strider mot ett litet svenskt byggföretag med fyra anställda. Det striden gäller är att Byggnads vill tvinga på företaget kollektivavtal. Företaget och de anställda vill inte ha kollektivavtal, de vill slippa ackordstressen som kollektivavtalet medför, de tjänar redan mer än kollektivavtalet kan ge, och har dessutom bättre försäkringsskydd.

Men Byggnads ombudsman struntar i detta - företaget skall sättas i blockad till varje pris. Det handlar om principer säger han. En äkta pamp har talat!

Det är sådana stolpskott till ombudsmän som hotar hela förtroendet för hela kollektivavtalssystemet. Inte moderaterna och Allians för Sverige!

Fackets uppgift borde vara att reagera på missförhållanden som drabbar de egna medlemmarna, jaga dåliga arbetsgivare och kämpa för goda arbetsvillkor och en bra arbetsmiljö. Inte slåss med företag som sköter sig och ger sina anställda bättre förmåner än kollektivavtalet ger, och där de anställda är uppenbart nöjda!

Jag är själv fackligt aktiv. I mitt fack skulle vi aldrig drömma om att strida mot våra egna medlemmar eller att försöka skada en arbetsgivare som gör rätt för sig. Agerandet från Byggnads ombudsman är en stor skam!


2006-06-01 Komiskt att lyssna på Mona Sahlin

Så har det hänt igen. Mona Sahlin rasar mot elbolagen. Denna gång känns anledningen i och för sig rimlig, misstänkt kartellsamarbete för att hålla uppe elpriserna för fem år sedan. Men Mona Sahlin är faktiskt minister i den regering som har ansvar för de statliga bolagen - inklusive Vattenfall.

Det är hon och övriga regeringen som skall se till att statens eget elbolag inte deltar i kartellsamarbete och trissar upp elpriserna!! Mona Sahlin kritiserar alltså sig själv.....och det är komiskt!


2006-06-01 LO fortsätter ljuga på sin hemsida!

Den borgerliga Alliansen bryter pensionsuppgörelsen, dundrade LO-ekonomerna för tre veckor sedan. Nu erkänner de att de räknat helt fel och varit otydliga i rapporten där de hävdade att Alliansen ville sänka ålderspensionen rejält för en halv miljon förtidspensionärer. Vissa skulle få pensionen sänkt med över 40% hette det då.

LO:s chefsekonom Dan Andersson kommenterar felaktigheterna i DN idag: "Jag håller med om att debattartikeln borde ha varit mer informativ". "Dumhet om du så vill, men inget uppsåt". "Ingen kommer att få 40 procent lägre ålderspension, för vi har ett garantipensionssystem som fångar upp dem"

LO:s chefsekonom backar alltså på alla punkter. Men på LO:s valsida ligger fortfarande de felaktiga uppgifterna kvar.....och jag tror inte ett ögonblick att man kommer att plocka bort dem.

För ett tag sedan påstod LO också att sänkta arbetsgivaravgifter var detsamma som "sänkt lön". Man tryckte till och med upp affischer som påstod detta. Inte heller det är ju korrekt, arbetsgivaravgifterna är en löneskatt som arbetsgivaren betalar, inget som löntagarna får i handen! Men denna felaktiga uppgift ligger också kvar på LO:s valsida, och lurar säkert en och annan.

Hela LO:s kampanj bygger på rena lögner om moderaterna och Allians för Sverige. LO:s intresse verkar inte vara medlemmarnas bästa utan att till varje pris rädda kvar socialdemokraterna vid makten. Då är visst alla medel tillåtna. Pinsamt!