Detta är "guliganmanifestet" så som det presenterades i september 2006. I dag är Riksdagsguliganerna verklighet och har hittills ett 25-tal medlemmar bland riksdagsledamöter och anställda på partiernas kanslier. Återstår att marknadsföra föreningen även på departementen och regeringskansliet, vilket kommer att fortsätta framöver.

Läs mer om riksdagsguliganerna i Elfsborgs verksamhetsberättelse för år 2006 (sidan 23)!


_____________________________________________________ Guliganmanifest - Framåt för seger!

"Det behövs fler Elfsborgsfans i Sveriges Riksdag"

Vi lovar att starta Sveriges första gulsvarta supporterklubb i riksdagen - "riksdagsguliganerna". Denna supporterklubb skall vara öppen för alla politiker och tjänstemän med gulsvart hjärta, oavsett politisk hemvist. Medlemmarna förbinder sig att i största möjliga utsträckning stödja Elfsborg under samtliga bortamatcher i Stockholm.

Bakomliggande syfte :
Som kanske blivande riksdagsledamöter från Sjuhärad tycker vi att det är viktigt att i alla frågor arbeta för att lyfta fram och stärka Borås och Sjuhärad i rikspolitiken. Detta vill vi göra på olika sätt och i många olika frågor.

Genom att gå samman i Riksdagsguliganerna skapar vi en plattform för detta engagemang som sträcker sig över parti- och blockgränser vilket gör att vi starkare kan driva dessa frågor i riksdagen.


För en gulare riksdag!

Borås den 14 september 2006

Anna Svalander, Folkpartiet
Jan Ericson, Moderaterna

Riksdagsguliganernas gemensamma valmanifest


Målsättning
Vår målsättning är en total gul seger 2006 och vi strävar efter ett gult maktskifte i svensk fotboll.

Jobb!
Vårt krav är 91% sysselsättning! Vi anser inte att målvakten skall behöva arbeta under matchtid. Vi kräver dock att samtliga utespelare i Elfsborg jobbar minst 100 % i alla matcher.

Försvar:
Vi ställer oss positiva till ett starkt försvar. Elfsborg har idag ett bra försvar men vi ser gärna att det skjuts till medel för ett ännu starkare försvar. För övrigt tycker vi att anfall är bästa försvar.

Energi & Kärnkraft
Vi är positiva till mycket energi, både på plan och på läktaren. När det gäller kärnkraft tycker vi att det är dags att avveckla de gamla kraftverken som Mild, Mjällby och Magnus Svensson och ersätta dem med nya, moderna kärnkraftverk som Holmén, Sjöhage och Ishizaki. Vi ställer oss också positiva till fler gula kärnkraftverk.

Höjda bidrag
Vi vill verka för att höja odlingsbidragen för odling av snabbväxande hybridgräs.

Höjda tak
Vi stödjer alla initiativ som vill sätta ett skjutbart tak på Borås Arena.

Glesbygdsstöd
Vi kommer att verka för att klubbar utanför Stockholm, Göteborg & Malmö kompenseras med ett glesbygdsstöd. Vårt förslag är att klubbarna utanför dessa städer får 4 poäng vid seger.

Hållbar utveckling
Vi anser att IF Elfsborg alltid skall ha ett lag som håller för att ligga i topp i allsvenskan. Vi vill att våra barn och barnbarn skall få växa upp i en segerrik gul miljö.

Skola och utbildning
Vi kräver att kortpassningsspel ingår i gymnastikundervisning för alla grundskoleelever i Borås.

Betyg
Vi tycker att spelarbetyg skall ges redan i halvtid.

Diskriminering
Vi anser att Elfsborgs motståndare systematiskt skall diskrimineras och tvingas börja varje säsong med -10 poäng.