Blogg februari 2006

2006-02-28 Tokigt och tänkvärt!

Du glömmer väl inte att besöka min sida med tänkvärda citat, korta insändare och annat? Du hittar den under fliken "Humor".

Flera av inläggen på sidan finns där efter tips från besökare på min hemsida - har du också tips, hör av dig!!


2006-02-28 Varulvar på socialdemokraternas partiexpedition?

Socialdemokraternas kampanjmetoder överraskar ständigt.....eller vad sägs om detta?

Den här gången kan inte socialdemokraternas ledning försöka skylla ifrån sig på en enskild medarbetare. Den här gången är det socialdemokraternas egna partistyrelseexpedition som skickat ut nidbilderna till samtliga partidistrikt i landet. Bilderna är framtagna av SSU.

Knappast olagligt, men ännu ett lågvattenmärke från socialdemokraterna. Jag skäms som politiker, är det så här debatten skall föras fram till valet? Har socialdemokraterna så dåligt med argument att man måste arbeta på detta sätt?

Det som hänt säger mest om det stora maktfullkomliga partiet som inte skyr några medel för att få behålla makten. Makten är visst viktigare än heder och moral.


2006-02-28 Vart tog handikappanpassningen av Kaskad vägen?

I Marks kommun har vi länge diskuterat behovet av att bygga om badhuset Kaskad för att öka tillgängligheten för äldre, funktionshindrade och för rehab-bad. Detta anser vi moderater är angeläget!

Det nya förslaget om utbyggnad av badhuset för 25 miljoner innehåller tyvärr knappast något alls som tillgodoser dessa behov. I stället vill man satsa på en jättelik kommunal spa-anläggning, och bygga ett utomhusbad till, utöver den stora ombyggnaden av befintliga Backagårdsbadet bara ett par kilometer därifrån!

De ekonomiska kalkylerna är dessutom bristfälliga. Kommunen riskerar att behöva tillskuta flera miljoner extra varje år bara till driften!

Moderaterna avvisar stora delar av förslaget, och lämnar i stället ett eget förslag i tretton punkter om Kaskads framtid.

Hela remissvaret från moderaterna hittar du här!


2006-02-26 Heja Sverige!

Skönt att kunna skriva något positivt efter de senaste dagarnas smutsiga politiska skandaler.

Ett lysande OS av Sverige, krönt med ett välförtjänt hockeyguld!! Grattis alla duktiga svenska idrottare!

Kan vi då lära oss något av dessa framgångar? Ja, kanske!

Sverige och svenskarna kan - om vi vill! Kan vi ta guld i OS kan vi självklart också klara konkurrensen med andra länder när det gäller företagande, nya jobb och en bra välfärd! Men då krävs ett bra ledarskap och hårt arbete - precis som för hockeylandslaget eller resten av OS-truppen! Vare sig ett hockeylandslag eller ett land får någonting gratis!

Hela Sverige hyllar våra OS-hjältar. Plötsligt får den svenska avundsjukan stå tillbaka för en stund! De hyllade multimiljonärerna i hockeylandslaget får vara hjältar - trots sina enorma löner och förmögenheter. Plötsligt ser man till vad de uträttar i stället för att låta jantelagen styra. Tänk om våra duktiga småföretagare och uppfinnare kunde få samma respekt för sitt arbete? Det skulle de kunna få - om svenska politiker slutade att förtala svenska företagare, och i stället spred en lika positiv bild om företagande som Göran Persson spred om hockeylandslaget i TV idag!

Kanske kan alla OS-framgångarna få oss svenskar att tänka i lite nya banor? Då har alla OS-medaljer inte bara skänkt oss lite glädje och stolthet för stunden utan också skapat något bra för framtiden!


2006-02-26 Ännu (s)mutsigare sossar!

Förtalskampanjerna mot Fredrik Reinfeldt blir allt grövre. Först konstaterades att den person som skrivit förtalsmailen om Reinfeldt tillhörde den inre kretsen av valstrateger inom socialdemokraterna, och arbetade nära både Göran Persson och sossarnas partisekreterare Marita Ulvskog!

När man sedan hade hämtat sig från denna chock kom nästa: En SSU-ombudsman från Stockholm har enligt media på sin blogg haft en fejkad valaffisch utlagd i två månader där han pekar ut Reinfeldt som pedofil! Regionombudsmannen tillhör den ledande kretsen inom SSU, så återigen ser vi en förtalskampanj som styrts från ledande politiker inom (s)!

Hur kan man sjunka så lågt? Personligen kan jag bara känna förakt för politiker som uppträder på detta sätt. Inser de inte att det är sådant som skapar det "politikerförakt" som alltför många känner, och att det gör att allt färre vill engagera sig politiskt?

Nu hoppas jag bara att alla moderata politiker runt om i landet, i både moderpartiet och i MUF tar sitt ansvar. Vi skall visa att vi inte nedlåter oss till smutskastning av politiska motståndare. Jag hoppas verkligen att inte någon moderat känner sig frestad av att ge igen på samma sätt!

Någon måste ju visa moral och anständighet i politiken när inte regeringspartiet klarar detta.

Vi moderater och Alliansens övriga tre partier skall visa väljarna att vi tar vårt ansvar och prata om politiska sakfrågor, sådant som påverkar människors vardag. Och visst skall vi också fortsätta att kritisera personer för sådant de gjort eller sagt om det har med politiken att göra.

Däremot inte sprida osanningar och kasta skit!


2006-02-24 Fler TV-producenter i Mark!

I går kväll begick undertecknad sin premiär som TV-producent. KooperTV i Kinna - en lokal TV-kanal, öppen för alla, har startat en utbildning för att lära oss intresserade mer om hur man gör TV. I går gjordes de första inslagen. Resultatet - tja, som Peppe Eng sade i Let's dance, det kan bara bli bättre! Men kul var det! Och mer kommer - om några veckor kommer min hemsida också att innehålla filmsekvenser. Tror jag....

Vill du se på KooperTV eller göra egna inslag - gå in på denna länk och läs mer! (Länken finns även på min länksida).


2006-02-23 En sorgens dag för svensk demokrati!

Det vi befarade, men ändå innerst inne inte riktigt ville tro har nu bekräftats. Förtalsmailen mot Fredrik Reinfeldt, innehållande grova beskyllningar om skattebrott, svart arbetskraft, köp av sextjänster(?) och annat, riktat mot både Fredrik Reinfeldt personligen, hans familj och hans släktingar, kom mycket riktigt från Socialdemokraternas partihögkvarter i Stockholm! Läs mer i Aftonbladet..

Personligen är jag både arg och ledsen över att vissa politiska motståndare är så maktfullkomliga att de inte drar sig för någonting! Jag hoppas innerligt att detta blir slutet för den socialdemokratiska regeringen. Deras långa regeringsinnehav har korrumperat hela (s)-partiet, från SSU som medlemsfuskar och valarbetare som valfuskar, till regeringstjänstemän som ljuger inför Tsunamikommissionen och nu ända in i det centrala partihögkvarteret vars datorer skickar ut grova förtalsmail om de politiska motståndarna.

Nu får det väl ändå vara nog!?!


2006-02-23 Skall staten tvinga medborgarna att köpa digitalbox till TV:n?

Rykande aktuell artikel om detta hittar du här


2006-02-22 Förtalskampanj mot Reinfeldt från (s)-datorserver?

Enligt TV4 har Fredrik Reinfeldt och hans familj utsatts för grov smutkastning i en mailkampanj riktad till journalister och insändarsidor. Enligt riksdagens säkerhetschef verkar alla mailen komma från ett och samma ställe - socialdemokraternas datorserver på Sveavägen i Stockholm.....

Jag är inte förvånad! Vi vet att samma sak förekom under förra valrörelsen, och drabbade flera partier, tex moderaterna, kristdemokraterna och miljöpartiet. Vi vet också att socialdemokrater dömdes för valfusk efter valet. Och vi vet hur SSU (och Ung Vänster) fuskat med bidrag.

Och jag vet själv vilken förtalskampanj mot moderat politik som pågick i min egen hemkommun Mark, där socialdemokraterna tryckte upp flygblad med grovt förvanskade påståenden om moderat politik förra valet.

Jag tycker detta är så sorgligt - de flesta socialdemokrater vill säkert diskutera politik, och jag vet att många tar illa vid sig av de smutsiga metoderna. Men ändå fortsätter detta, val efter val. Är verkligen socialdemokraterna så desperata?

För egen del vänder jag andra kinden till. Jag tänker kritisera motståndarnas politik, men vare sig förvanska denna (det behövs inte!) eller gå till smutsiga personangrepp. Jag tror det vinner i längden.


2006-02-22 Statens bolag säger upp anställda för att öka vinsten.....

De statliga bolagen redovisar rekorsvinster - och har minskat sin personal med 4.900 personer på ett år!

Posten - minus 2.200 personer, vilket ökade vinsten med 200 miljoner.

Vattenfall - minus 800 jobb, och rekordvinst.

Samhall - minus 1.400 jobb (sysselsätter främst arbetshandikappade!). Allt för att förbättra resultatet. Jag som trodde att Samhalls syfte var att hjälpa just arbetshandikappade och inte att prestera maximal vinst?

Tänk, Marita Ulvskog (s) - det verkar som om de statliga bolagen inte heller vill investera sina vinster i Sverige eller anställda fler. Undrar just om de också avstår från investeringar och nyanställningar "bara för att dölja hur bra det går för Sverige?"


2006-02-22 Mer maktmissbruk!

I kväll kunde man då höra om nya former av maktmissbruk inom Sveriges Radio.

Styrelseordföranden i SR, Ove Joanson är också styrelseordförande i ett konsultbolag som fått i uppdrag att sälja teknik till - Sveriges Radio.....2006-02-22 Regeringen skönmålar arbetslösheten - får mothugg från AMS!

Arbetsmarknadsminister Hans Karlsson påstod ju häromdagen tvärsäkert att arbetslösheten snabbt kommer att falla ned mot 4% redan i juni. Och ledande socialdemokrater fortsätter att i artikel efter artikel påstå att Sveriges arbetslöshet nu sjunker snabbt.

Tyvärr är detta ren osanning, vilket jag också påpekade i min blogg den 17/2. Arbetslösheten ökar och i januari var arbetslösheten högre än i januari 2005!

Ams generaldirektör Bo Bylund har nu också gått ut och sagt bestämt att han inte ser någon som helst möjlighet till att arbetslösheten kommer i närheten av 4% i år. En kalldusch för regeringen!

Samtidigt kommer siffror från OECD som visar att den svenska arbetskraften minskat kraftigt sedan 1995. Sverige är bland de fyra sämsta länderna i EU. Att arbetslösheten sjunkit en del sedan 90-talet beror mycket på just detta. Tar man bort arbetslösa genom förtidspensioneringar blir givetvis arbetslösheten lägre. Men det beror ju inte på att de arbetslösa fått jobb!

På samma sätt kan man minska andelen sjukskrivna genom att sjukpensionera dem. Men hade det inte varit bättre om de blivit friska?

Och visst kan man få fler godkända elever i skolan om man sänker kraven. Men hade det inte varit bättre om eleverna lärt sig mer?

På punkt efter punkt fortsätter socialdemokraterna att ljuga med statistik. Makten går före sanningen om verkligheten.


2006-02-19 Hyfsad partiledardebatt!

Kvällens partiledardebatt blev väl hyfsad trots allt. Lite rörig kanske, och programledarna var väl inte alltid på hugget. Men ändå - godkänt!

Argumenten var dock delvis de gamla vanliga som jag minns ända sedan 80-talet. Regeringsunderlaget påstod att allt går bra i Sverige just nu, medan Alliansen förvånande nog ofta tyckte tvärtom :-) .

Persson och Ohly fortsätter att tjata om Alliansens 250 miljarder i skattesänkningar. De vet givetvis att det "bara" handlar om kanske 30-40 miljarder i verkligheten. Fast det låter väl kanske inte lika bra i TV. Sorgligt i vilket fall med politiker som inte drar sig för sådana osanningar.

Göran Persson hade det motigt. Först gick Ohly emot honom när det gällde sänkt bolagsskatt, och strax efter förklarade Peter Eriksson nöjt att han gjort upp om skolpolitiken med de borgerliga.

Omvänt är Alliansens främsta kort just enigheten - man träter aldrig inbördes, tar hand om olika frågor, och får på det viset ut sitt budskap bättre. Vänstersidan träter inbördes och ger olika svar på samma frågor.

Skolfrågan vann Alliansen överlägset - Persson och Ohly har riktigt dåliga argument som knappast delas av svenska folket.

Alliansens tuffaste uppgift är att pedagogiskt förklara för svenska folket att vissa besparingar på bidrag krävs för att få resurser till annat. Exempelvis att kunna sänka skatten för vanliga löntagare, göra det billigare för företagen att anställa fler, skapa en bättre skola och sjukvård och få mer resurser till polis och rättsväsende. Klarar man denna pedagogik tror jag vi får en Alliansregering efter nästa val!

Jag noterar också att i TV4:s omröstning i kväll om vilken partiledare som var bäst har (klockan 23) Fredrik Reinfeldt fått 35% mot Göran Perssons 26%. Övriga partiledare ligger mellan 4% och 16%.2006-02-18 Vårdgaranti?

Glädjande siffror? "Vårdgarantin" från i höstas gör att 70% av patienterna får vård i tid!

En stilla undran. Borde inte en garanti ge 100% av patienterna vård i tid?

Tänk dig att du köpt en ny tvättmaskin och den går sönder efter två månader. När du går tillbaka till affären får du beskedet att garantin bara gäller sju tvättmaskiner av tio! Tyvärr är din maskin en av de tre garantin inte omfattar, och därför måste du köpa en ny tvättmaskin till i stället och kasta den andra.....

Tyvärr är det så det fungerar i dagens socialdemokratiska svenska sjukvård. Den som har råd kan köpa sig förbi köerna, vi andra får snällt vänta på vår tur - trots "vårdgaranti".

Dagsfärska siffror visar tyvärr också att Västra Götalandsregionen har Sveriges längsta vårdköer! Detta trots stora skattehöjningar och till följd av detta ett kraftigt ekonomiskt överskott 2005. Borde inte Västra Götaland kunna bättre?

Är det för övrigt inte dags att Folkpartiet och Centerpartiet lämnar regionsamarbetet med socialdemokraterna och inriktar sig på borgerligt samarbete efter nästa val? Hittills har ju knappast sjukvården i regionen utvecklats åt rätt håll med nuvarande styre.....


2006-02-18 Socialdemokraternas skolpolitik.......

På min sida med arkiverade debattartiklar kan den intresserade läsa flera artiklar om den höga kvalitén på skolan i Mark - allt enligt Skolverkets rapport.

Tyvärr är det inte lika bra i hela Sverige, och vi ser hur svenska elever halkar efter eleverna i andra länder. Detta vet alla som är insatta i frågan. Utom regeringen!

När jag läste TextTV i morse höll jag på att sätta morgonkaffet i halsen! För nu har socialdemokraterna släppt en rapport "mot myterna om den svenska skolan".

Där kan man tydligen bland annat läsa att maxtaxan inte gjort barngrupperna större (har de som skrivit rapporten någonsin besökt en förskola?) eller att svenska elever inte alls halkat efter elever i andra länder....

Verkligheten har hunnit ifatt socialdemokraterna. Men den enda åtgärden blir tydligen att skriva ännu en rapport där man helt enkelt påstår att det inte finns några problem!

Vore det inte bättre att förbättra själva skolan?

Det känns skönt att veta att moderaterna har ett antal bra förslag som kan göra skolan bättre, och att vi också skjuter till betydligt mer pengar till skolan i vårt förslag än vad regeringen gör. Vår skolpolitik håller (den också)!


2006-02-17 Va, vill moderaterna fortfarande sänka skatten??

Frågan kan tyckas konstig. Men idag skriver journalister emellanåt att moderaterna övergivit frågan om behovet av sänkta skatter. Samtidigt odlar våra politiska motståndare ömt myten om att moderaterna vill sänka skatten kraftigt för de allra rikaste.

För att slå hål på båda dessa myter samtidigt (!) har jag idag en rykande färsk artikel i Borås Tidning om hur de moderata skatteförslagen egentligen slår, och visar att den absoluta tyngdpunkten i politiken är rejäla skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare.


2006-02-17 Första frågan!

Så fick jag då första frågan från en besökare på sidan (succe för övrigt, 184 besök första dygnet!). En lite irriterad besökare undrar "hur jag kan undvika att kommentera socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskogs påhopp på det svenska näringslivet".

Jag förstår frågan. Problemet är bara att detta hände innan jag körde igång min sida - och alla regeringens märkligheter bakåt i tiden skulle ta veckor att kommentera....men OK, en kort kommentar ändå:

Marita Ulvskog har så länge jag kan minnas påstått att företagare och "kapitalister" inte skyr några medel för att tjäna sin sista krona, allt de gör är "för egen snöd vinning". Nu påstår hon i stället helt plötsligt att alla dessa giriga direktörer frivilligt avstår från lönsamma investeringar i Sverige - bara för att reta de svenska socialdemokraterna och försöka dölja hur lönsamt det egentligen är att investera i landet.....

Med sådana vänner i regeringen behöver nog inte Göran Persson några fiender. Ibland tycker jag (nästan) synd om honom.....


2006-02-17 Fri Television?

Just nu använder ju SVT våra licenspengar för att i reklam försöka övertyga oss alla om att Sveriges Television är "fri" från statsmakterna....

Känns ju sådär lagom övertygande när man nås av uppgiften om att en ledande journalist på Svt, Erik Fichtelius, i sitt arbete med en "granskande dokumentär" om vår statsminister nu låter sig bjudas på middag tillsammans med sin hustru hemma hos Göran Persson med hustru på Harpsund.....så var det med den opartiska granskningan!

Fichtelius bristande omdöme har nu tvingat honom till timeout från övriga uppdrag hos Svt. Men värre är, var finns Göran Persson eget omdöme? Är det möjligen lika fördunklat som det var när han förra året bjöd hem byggnadsnämndens tjänstemän på middag för att diskutera sitt husbygge utanför Flen?


2006-02-17 Stigande arbetslöshet, inte sjunkande!

Olika regeringsföreträdare har den senaste veckan envist hävdad att arbetslösheten nu snabbt kommer att sjunka. Andra ekonomiska bedömare, tex statliga konjunkturinstitutet har lämnat en helt annan bild.
Idag rapporterar så SCB följande:
"Ökningen av antalet sysselsatta under november och december i fjol stannade upp i januari i år. Arbetslösheten ökade till 6,3 procent."
Och detta är en ökning från 5,9% för ett år sedan.....
Och då skall vi ha klart för oss att detta är den öppna arbetslösheten - alla de som finns utanför arbetsmarknaden i övrigt räknas inte med. Inte ens den öppna arbetslösheten klarar regeringen att få ner, trots alla mer eller mindre effektiva åtgärdsprogram.
Regeringens trovärdighet är som den är. På område efter område. Skall arbetslösheten sjunka krävs en ny politik!


2006-02-16 Nu drar min hemsida igång!

Att bygga upp en hemsida tar tid! Men jag har haft god hjälp av Magnus på Webbkooper i Kinna!
Idag är det dags att släppa loss sidan på nätet! Det skall bli spännande att se hur den tas emot....
Summa 21 inlägg under månaden.
Därav:
Om Moderaterna/Alliansens politik 3 st
Kritiskt om (s) och deras stödpartier 10 st
Övrigt 8 st